Whoopie 'red velvet' met chocoladestukjes

20/10/11 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Geef je waardering

Whoopie 'red velvet' met chocoladestukjes

Ingrediënten

Voor 14 stuks:

Voor het beslag:

  • 120 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • merg uit 1/2 vanillestok
  • 250 g bloem
  • 1 kl chemische gist
  • 150 ml melk
  • 1 kl rode voedingskleurstof (of sap van rode biet)
  • 1 el cacaopoeder

Voor de crème:

  • 40 g boter
  • 3 el suiker
  • 150 g marshmallowcrème
  • 150 g stukjes chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C.

Klop boter en suiker tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren en het vanillemerg toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Klop glad met melk, kleurstof en cacao.

Vul een spuitzak met mondstuk met het beslag. Spuit hoopjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 10 minuten en laat afkoelen in de opening van de oven.

Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg marshmallowcrème toe en vul de spuitzak met stervormig mondje met de crème. Spuit de crème op de helft van de koekjes en dek af met een tweede koekje. Breng de chocoladestukjes aan.

Lees meer over:

Onze partners