West-Afrikaans bord met zoete aardappel, rode biet en banaan

14/06/11 om 08:42 - Bijgewerkt om 08:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 à 6:

  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 750 g zoete aardappelen
  • 450 g wittekool
  • 2 tl paprika
  • 1 tl cayennepeper
  • 400 g gehakte pruimtomaten
  • 3 dl ananassap
  • 125 g gladde pindakaas
  • peper en zout

Voor de afwerking:

  • 2 wortelen
  • 2 rode bieten
  • 2 grote bananen
  • sap van 1 limoen
  • handvol gehakte verse koriander

Bereidingswijze

Verhit zonnebloemolie in een pan met zware bodem en fruit de gesnipperde ui. Voeg de gehakte knoflook en gember toe en bak enkele minuten. Voeg dan de geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappelen en fijngesneden wittekool toe.

Bak onder regelmatig roeren tot de groenten zacht worden. Voeg kruiden, tomaten en ananassap toe. Dek de pan af en laat zacht sudderen tot de groenten gaar zijn en de olie komt bovendrijven. Roer er de pindakaas door en kruid met peper en zout. Schil en rasp de wortelen en bieten. Meng met het limoensap.

Schil en snij de bananen in plakken. Verdeel groenten en salade over borden en werk af met de bananen en koriander. Dien op met rijst.

Onze partners