Wentelteefjes (verloren of gewonnen brood)

09/06/11 om 17:04 - Bijgewerkt om 17:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 8 sneetjes oud brood (wit of bruin)
  • 2 losgeklopte eieren
  • een weinig raspsel van de schil van een onbespoten citroen
  • merg uit een halve vanillestok
  • kaneel
  • 40 g suiker
  • 3 à 4 dl koude melk
  • 100 g boter

Bereidingswijze

Een mengsel maken van losgeklopte eieren, raspsel van de schil van een onbespoten citroen, vanillemerg of kaneel, suiker en melk. Het brood, met of zonder korst, door en door laten weken in het mengsel, zodat het volledig met vloeistof is doordrenkt (pas op, de sneetjes mogen niet uit elkaar vallen). Het brood aan beide zijden in hete boter lichtbruin bakken. De wentelteefjes op borden leggen en bestrooien met suiker en kaneel.

Lees meer over:

Onze partners