Wentelteefjes van krentenbrood met in Luikse siroop gesauteerde peren

08/08/11 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Geef je waardering

Wentelteefjes van krentenbrood met in Luikse siroop gesauteerde peren

Ingrediënten

  • Voor4 personen
  • 3 Conference-peren
  • 30 g ongezouten boter
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 4 eetlepels Luikse siroop
  • 4 dikke sneden krentenbrood (2 tot 2,5 cm)
  • 2 dl melk
  • 2 hele eieren

Bereidingswijze

Snij de geschilde peren in partjes. Bak ze aan in boter en suiker. Karamelliseer lichtjes. Sluit af met Luikse siroop. Hou warm. Dompel het krentenbrood in de melk en haal door de geklutste eieren. Bak in een beboterde pan. Leg elke snee in het midden van een bord, bedek met een laagje peer en giet de siroop erover.

Dien op met speculaasijs of kruidkoek.

Lees meer over:

Onze partners