Welsh lamsvlees in bladerdeeg

09/02/18 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Een recept van Laure Genonceaux, de Chaudfontaine Lady Chef of the Year.

Welsh lamsvlees in bladerdeeg

© Frédéric Raevens

Geef je waardering

Benodigdheden voor de vulling

  • 500 g Welsh lamsvleesgehakt
  • 40 g wortelen in brunoise
  • 20 g fijngehakte sjalotten
  • 50 g champignons in blokjes gesneden
  • 20 g pistachenoten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • peper en zout

Voor de saus

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 10 g honing
  • platte peterselie
  • zout
  • peper
  • ras el hanout

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Fruit de wortelen en sjalotten en voeg de champignons toe. Kleur het lamsvlees en meng alles, voeg op het einde nog de verbrijzelde pistachenoten toe. Breng op smaak. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast. Vul het bladerdeeg met de vulling, sluit af met de eidooier. Zet 30 minuten in de oven op 200°C.

Meng alle ingrediënten van de saus en laat rusten in de koelkast. Dresseer.

Lees meer over:

Onze partners