Waterzooi van kip

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 grote braadkip
  • 2 preiwitten
  • 3 wortelen
  • 4 rapen
  • 8 krielaardappelen
  • 3 el roux
  • liaison (2 eierdooiers losgeklopt in 2 dl room)
  • peper en zout
Bereiding
  1. Doe de kip in een grote pan en zet onder met koud water. Breng zacht aan de kook en pocheer de kip erin gedurende 25 min. Schuim regelmatig af om onzuiverheden te verwijderen.
  2. Snijd ondertussen de groenten in julienne en blancheer ze in lichtgezouten kokend water. Kook de aardappelen gaar. Haal de kip uit de pan, verdeel ze in vieren en trek er het vel af. Neem 1 liter van het kookvocht en laat het tot tweederde inkoken. Bind met de roux en laat 2 min. goed doorkoken, giet nadien door een zeef.
  3. Werk af met de liaison en kruid met peper en zout. Serveer de waterzooi met kip in diepe borden: verdeel de groenten rond de kip en giet de saus erover.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content