Waterzooi van bressekip

08/06/11 om 17:39 - Bijgewerkt om 17:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 3 uien
  • boter
  • 3 preien
  • 6 wortelen
  • 3 selderijstengels
  • 1 panklare Bressekip (ongeveer 2,3 kg)
  • 1 fles droge witte wijn (bij voorkeur bourgogne)
  • peper
  • zout
  • 1,5 dl room

Bereidingswijze

Hak 1 ui fijn en stoof glazig in boter. Hou apart. Snij de preiwitten, 4 wortelen en 2 selderijstengels in fijne repen en stoom beetgaar boven water. Hou apart. Leg de kip in een ruime stoofpot en schik rondom het grofgehakt preigroen, de rest van de selderij, de wortelen en de 2 gepelde hele uien. Overgiet met de fles wijn, kruid met peper en zout. Laat zacht pruttelen op zeer laag vuur. Reken 50 min. per kilo vlees. Laat onder deksel afkoelen tot kamertemperatuur en zet een dag in de ijskast.

Zeef de kookjus en verwarm er de kip zacht in. Verwijder het vel en snij het vlees in individuele porties. Breng de jus aan de kook met de room en laat zacht inkoken tot een homogene saus. Controleer de kruiding. Voeg de gestoofde ui en gestoomde groentejulienne toe en warm nog even door. Serveer in diepe borden met notenbrood en licht gezouten hoeveboter.

Onze partners