Watermeloengranité met basilicum

10/06/11 om 09:53 - Bijgewerkt om 09:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g watermeloen zonder schil of pitten
  • 2 dl heldere suikerrietsiroop
  • 1 pakje basilicum
  • sap van 2 limoenen

Voor de afwerking:

  • 1 eiwit
  • 4 mooie basilicumblaadjes
  • suiker

Bereidingswijze

Pureer de watermeloen en zeef het sap. Pureer de siroop met het basilicum en voeg toe aan het watermeloensap. Voeg ook het limoensap toe en giet het mengsel in een lage doos. Zet deze in de diepvries. Na een uur zal het mengsel langs de randen bevroren zijn. Gebruik een vork om het bevroren gedeelte weg te schrapen en te vermengen met het nog vloeibare mengsel. Zet de doos weer in de diepvries en herhaal deze handeling om het halfuur tot de granité volledig uit grote ijskristallen bestaat.

Klop het eiwit los met een vork. Bestrijk de basilicumblaadjes met het eiwit en besprenkel ze overvloedig met suiker. Laat de blaadjes drogen en dien de watermeloengranité op met gesuikerde basilicum.

Onze partners