Watermeloen met druivensap

10/06/11 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:46

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Een reuzewatermeloen
  • Koel, rood druivensap
  • IJsblokjes
  • Witte en blauwe druiven
  • Kleurige rietjes
  • Satéprikkers

Bereidingswijze

Leg de watermeloen op een van zijn lange zijden en snij een dun laagje van de schil. Draai de meloen om, nu moet hij stevig blijven liggen. Snij een deksel van de watermeloen en verwijder zoveel mogelijk zaadjes. Schep met een pomme-parisiennelepel mooie bolletjes uit het rode vruchtvlees. Snij de druiven in tweeën en verwijder de pitjes. Vul de watermeloen met de bolletjes en druifjes. Schenk er het koele druivensap overheen en voeg de ijsblokjes toe. Steek de rietjes rondom de rand en dien onmiddellijk op. Met de satéprikkers kan je het fruit uit de meloen prikken en opsmullen. En nodig nu veel vrienden uit.

Lees meer over:

Onze partners