Waterkerssalade

24/06/14 om 16:17 - Bijgewerkt om 16:17

Waterkerssalade

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 500 g middelgrote charlotte-aardappelen
    10 cl droge witte wijn
    2 tot 3 hardgekookte eieren
    1 bos waterkers
    3 el bieslooksnippers
    zeezout
    zwarte peper van de molen

Voor de vinaigrette:
5 tot 6 el druivenpitolie
2 el wijnazijn
Zeezout en peper van de molen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen 25 tot 30 min. in gezouten water. Giet af, schil en snij ze in schijfjes van 4 mm dik. Doe in een schotel, overgiet met de wijn en zet opzij. Pel de eieren en plet ze fijn met de vork. Maak de waterkers schoon door het harde deel van de stelen te verwijderen. Was en centrifugeer ze. Doe de ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en meng. Leg op het bord eerst een laag aardappelschijven, verdeel er het ei over. Kruid met zout en peper. Voeg de waterkers en het bieslook toe en sprenkel er de vinaigrette over.

Onze partners