Warmoesgratin

10/06/11 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 bussel bladwarmoes
  • 1 eitje
  • 1 bekertje room
  • 100 g biogruyère
  • peper en zeezout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Was de warmoes tweemaal in ruim water. Snijd de groente in reepjes en zet met aanhangend vocht op het vuur. Wanneer de blaadjes geslonken zijn, lekt men de groente kort uit en legt men de warmoes in een lage ovenschotel. Neem van het eitje enkel de dooier en roer deze los in de room. Kruid met peper van de molen, nootmuskaat van de rasp en voeg een beetje zeezout toe (opgepast, de gruyèrekaas is al zout). Giet de room over de warmoes. Rasp de kaas en strooi royaal uit of snijd hem in dunne plakjes. Laat dit gerecht korsten onder de grill.

Onze partners