Warme peer gevuld met chocolade in deegjasje

10/06/11 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kleine peren (Doyenné du Comice)
  • 150 g pure chocolade
  • 5 vellen bladerdeeg (12x12 cm)
  • 5 dl vanille-ijs
  • 250 g griessuiker
  • 1 l water
  • 1 vanillestok
  • 2 eigelen
  • 4 muntblaadjes

Bereidingswijze

Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Boor de klokhuizen uit met een speciale uitsteker. Kook het water, de suiker en het vanillestokje in een grote kookpot. Pocheer de peren gedurende 5 à 10 minuten en laat ze afkoelen in de siroop. Laat de peren uitlekken op een rooster.

Smelt de chocolade in een warmwaterbad of in de magnetron. Draai de peren om en zet ze rechtop in een kopje of glas en vul ze met de chocolade. Zet de peren zo in de koelkast.

Neem een vel bladerdeeg en steek 4 rondjes van 6 cm diameter uit. Leg de rondjes op de onderkant van elke peer en druk aan. Neem 4 vellen bladerdeeg en steek er rondjes uit van 12 cm diameter. Maak een gaatje in het midden van de cirkels. Leg de rondjes bladerdeeg over de peer, met het steeltje door het gaatje. Bestrijk de randen met eigeel en kleef het deeg zorgvuldig dicht. Zet de peer op boterpapier. Snij blaadjes uit de rest van het deeg en kleef ze met eigeel op de peren. Zet de peren afgedekt enkele uren in de koelkast. Bestrijk de peren helemaal met eigeel. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Serveer de ingepakte peren warm op een schijfje vanille-ijs en versier de steeltjes met een muntblaadje.

Lees meer over:

Onze partners