Warme ganzenlever met rabarber

10/06/11 om 13:21 - Bijgewerkt om 13:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 1 hele rauwe ganzenlever van 600-700 g
  • 1 dl port
  • 200 g rabarber
  • 1 kl poedersuiker
  • peper en zout

Bereidingswijze

Spoel de rabarberstelen schoon, schil ze en snij ze in stukjes van 10 cm. Doe ze in een koekenpan, schenk er 10 cl water bij en laat 15 minuten afgedekt sudderen. Strooi er na het koken suiker over. Hou warm. Snij de ganzenlever in 6 plakken. Bestrooi met peper en zout.

Bak de plakken ganzenlever aan weerszijden 3 minuten op hoog vuur. Schep de rabarber op de borden en leg de plakken ganzenlever erop. Schenk de port in de koekenpan en deglaceer het kookvocht van de ganzenlever. Vermeng met een houten lepel. Giet uit over de ganzenlever en dien op.

Onze partners