Warme boomtomaten en appeltaart in karamelsaus

08/06/11 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 g bladerdeeg
  • 4 appelen
  • 400 g kristalsuiker
  • 50 g boter
  • 3 el water
  • 2 dl room
  • 2 tamarillo's (boomtomaten)
  • 1 dl frambozencoulis

Bereidingswijze

Rol het bladerdeeg uit tot 3 mm dikte en schik het deeg in een platte taartvorm. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Bestrijk de appelen met gesmolten boter en strooi vervolgens 100 g suiker over de plakjes. Snij de tamarillo's in twee en leg de helften in een ovenschotel. Bestrooi met 100 g suiker. Bak de taart en de tamarillo's 12 minuten in een oven van 200°C. Laat ondertussen 200 g suiker met het water karameliseren. Blus de warmte in de pan met room. Schik een stuk appeltaart en een halve tamarillo op de borden en giet de karamelsaus uit.

Onze partners