Warm schorsenerenslaatje met gerookte eendenborst en bospaddestoelen

08/06/11 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 schorseneren
  • 1 el bloem
  • sap van 1 citroen
  • 1 kruidenbosje
  • 2 gerookte eendenborsten
  • 300 g paddestoelen van het seizoen (boleten, cantharellen, ridderzwammen, oesterzwammen, eikenzwammen, ...)
  • 50 g boter
  • 1 el honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 olijfolie
  • 50 g zwarte krenten
  • peper van de molen
  • zout

Bereidingswijze

Thuis: Borstel, was en schil de schorseneren. Kook ze beetgaar in gezouten water met citroensap, bloem en het kruidenbosje (dat noemen we een 'blanc'). Spoel ze af onder koud water en snij ze in stukjes. Verwijder het vet van de filets en snij het in kleine blokjes. Bak die blokjes uit tot kaantjes en bewaar het vrijgekomen vet. Snij de filets in reepjes.

Buiten: Borstel en reinig de paddestoelen. Plaats een wok (of een andere pan) boven het vuur en doe er de boter en wat eendenvet in. Bak eerst de paddestoelen aan en voeg vervolgens de stukjes schorseneren toe. Blus het geheel met balsamicoazijn en voeg de honing en olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de eendenfilet en krenten toe. Verdeel op borden en strooi er nog wat krokante en gezouten kaantjes over.

Onze partners