Warm geitenkaasje met lavendel, sperziebonen en krulandijvie

09/06/11 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:00

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 crottins de chavignol
  • 4 koffielepels gedroogde lavendel
  • 4 el olijfolie
  • 300 g sperziebonen
  • hart van 1 krop krulandijvie
  • zwarte peper

Voor de vinaigrette:

  • 2 koffielepels gedroogde lavendel
  • 6 el witte-wijnazijn
  • 4 koffielepels lavendelhoning
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • 4 el walnotenolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Maak de vinaigrette de dag tevoren: breng de lavendel, azijn en honing aan de kook in een pannetje. Neem de pan van het vuur, voeg de sjalot en beide oliën toe, en kruid met zout en peper. Laat een nacht marineren. Snijd de geitenkaasjes horizontaal doormidden. Meng de lavendel met de olijfolie. Leg de geitenkaasjes in een schaal en giet er de marinade over. Laat minstens 1 uur marineren. Kook de sperziebonen en verfris ze onder koud stromend water. Vermeng de nog warme bonen met de vinaigrette en de krulandijvie. Verhit de grill op de hoogste stand. Haal de geitenkaasjes uit de marinade, kruid met peper en rooster een vijftal minuten. Verdeel de salade over vier borden en leg op elk bord twee halve kaasjes. Dien onmiddellijk op.

Onze partners