Warm appeltaartje

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

250 g bladerdeeg

3 appels (Jonagold)

4 kiwi’s, 50 g boter

50 g fijne suiker

4 koffielepels honing

enkele takjes citroentijm

4 bolletjes vanille-ijs

aluminiumfolie

Het vel aluminiumfolie insmeren met boter. Het bladerdeeg uitrollen in een plak van 2 à 3 mm dik. Vier gelijke rechthoeken uitsnijden en deze op de folie leggen. De ongeschilde appels in vieren snijden. Het klokhuis verwijderen en de kwartjes appels in dunne plakjes snijden. De plakjes appel op het bladerdeeg schikken. Bestrooien met suiker en in het midden van elk taartje een klontje boter leggen. De oven verwarmen tot 180 en de taartjes 10 minuten bakken.

De coulis bereiden. De kiwi’s in vieren snijden en de zwarte pitjes met een mesje verwijderen. Het vruchtvlees van de kiwi’s met de honing tot puree mixen.

De taartjes op vier borden schikken, omgeven met coulis en een bol ijs en versieren met een weinig citroentijm.

* De coulis kan ook op basis van bessen, aardbeien en peren worden bereid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content