Wan-tan soep

08/06/11 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

Basisbouillon:

  • 1,5 l water
  • 500 g soepkip en varkensribbetjes
  • een zakje met een weinig gedroogde vis, peperbollen en gedroogde garnalen
  • 4 porties wan-tan-noedels
  • Chinese groenten (paksoi, sojascheuten, Chinese kool, pijpui)

Wan-tan (Chinese ravioli):

  • 24 plakjes wan-tan-deeg
  • 250 g gehakt van varkensvlees
  • 100 g gehakte garnalen
  • 1 ei
  • 1/2 koffielepel zout
  • een weinig suiker
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 lepel aardappelmeel
  • een weinig sesamolie

Bereidingswijze

De ingrediÃ"nten voor de basisbouillon opzetten en twee dagen laten sudderen. De bouillon zeven.

De wan-tan maken. De ingrediÃ"nten voor de vulling mengen. Op ieder plakje deeg een lepeltje vulling leggen. Het deeg dichtvouwen en de randen samendrukken. De deegpakjes 5 minuten koken in water met zout en, indien gewenst, suiker en grofgesneden groenten.

De wan-tan-noedels 3 minuten koken in gezouten water. Het kookwater afgieten en de noedels verdelen over vier kommen.

De kokendhete bouillon over de noedels gieten, de wan-tan en wat Chinese groenten toevoegen en onmiddellijk opdienen. De soep kan worden verrijkt met stukjes eend, prei of gember.

Onze partners