Wan-tan soep

08/06/11 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

Basisbouillon:

  • 1,5 l water
  • 500 g soepkip en varkensribbetjes
  • een zakje met een weinig gedroogde vis, peperbollen en gedroogde garnalen
  • 4 porties wan-tan-noedels
  • Chinese groenten (paksoi, sojascheuten, Chinese kool, pijpui)

Wan-tan (Chinese ravioli):

  • 24 plakjes wan-tan-deeg
  • 250 g gehakt van varkensvlees
  • 100 g gehakte garnalen
  • 1 ei
  • 1/2 koffielepel zout
  • een weinig suiker
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 lepel aardappelmeel
  • een weinig sesamolie

Bereidingswijze

De ingrediÃ"nten voor de basisbouillon opzetten en twee dagen laten sudderen. De bouillon zeven.

De wan-tan maken. De ingrediÃ"nten voor de vulling mengen. Op ieder plakje deeg een lepeltje vulling leggen. Het deeg dichtvouwen en de randen samendrukken. De deegpakjes 5 minuten koken in water met zout en, indien gewenst, suiker en grofgesneden groenten.

De wan-tan-noedels 3 minuten koken in gezouten water. Het kookwater afgieten en de noedels verdelen over vier kommen.

De kokendhete bouillon over de noedels gieten, de wan-tan en wat Chinese groenten toevoegen en onmiddellijk opdienen. De soep kan worden verrijkt met stukjes eend, prei of gember.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners