Walnotenchutney

10/06/11 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:18

Geef je waardering

Ingrediënten

  • een flinke hoeveelheid, groene walnoten
  • pekel van 5 liter water en ruim een halve kilo zout
  • maltazijn
  • suiker
  • pepers
  • kurkuma

Bereidingswijze

Met een zilveren vork gaatjes prikken in de onrijpe walnoten. Enkele dagen in de pekel houden. Pekel verversen en nog een week in de pekel laten rusten. De noten laten uitlekken en op een dienblad met papier in het licht laten rusten. De noten regelmatig draaien tot ze overal zwart zijn (dat duurt minstens twee dagen). De noten in een glazen bokaal doen en bedekken met een kortgekookte marinade van maltazijn, suiker, kurkuma en pepers. Laten afkoelen, de bokaal afsluiten en twee maanden wachten. Opdienen bij salades en koude vleesgerechten.

Lees meer over:

Onze partners