Vruchtenbrood

14/06/11 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:10

Geef je waardering

Vruchtenbrood

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Nodig:

  • 250 g gedroogde vruchten (vijgen, abrikozen, rozijnen)
  • ongezouten pinda's
  • 125 g havermout
  • 125 g fijne witte suiker
  • 350 ml melk
  • 185 g zelfrijzende bloem
  • walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

Meng de fijngesneden vruchten, de havermout, de suiker en melk in een kom en laat even rusten. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een rechthoekige bakvorm in. Meng de bloem en de walnoten door het deeg toe en schep alles in een bakvorm.

Laat 1 uur bakken in de oven op 200°C. Heerlijk met zelfgemaakte pompoenboter!

Lees meer over:

Onze partners