Vruchten-amandeltaart

08/06/11 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor het boterdeeg:

  • 125 g margarine
  • 125 g suiker
  • 1 ei
  • 250 g bloem

Voor de taartvulling:

  • 125 g margarine
  • 360 g broyage (vermalen amandelen en suiker)
  • 3 eieren
  • 50 g bloem

En verder:

  • vruchtenvulling, zoals bosbessenvulling
  • 50 g amandelschilfers
  • een weinig bloemsuiker

Bereidingswijze

Bereid het boterdeeg. Meng margarine en suiker, voeg ei toe en meng de bloem er onder. Laat rusten in de koelkast alvorens te verwerken. Bereid de taartvulling. Meng de zachte margarine met de eieren. Voeg de bloem en de broyage toe en roer alles goed door elkaar. Stel de taart samen.

Beleg de vorm onderaan met het boterdeeg. Breng daarop een laag vruchtenvulling aan, bv. bosbessenvulling. Bestrooi met amandelschilfers. Vul verder met taartvulling. Bestrooi de bovenkant met amandelschilfers en zet de vorm 35 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C. Bestrooi de taart na afkoeling met bloemsuiker.

(Recept van Sabine Goethals)

Tijd: 60 minuten

Onze partners