Vlierbloesem'champagne'

23/11/17 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:23

Dit drankje doet het prima als aperitief, maar laat zich ook heel goed drinken bij frisse voorgerechten of visgerechten. Het is supermakkelijk om thuis te maken, zodat de feestdagen niet nog hectischer worden. Vind je geen ananassalie, gebruik dan citroenmelisse.

Vlierbloesem'champagne'

© Diane Hendrikx

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

50 cl vlierbloesemsiroop

1 l water

6% van totale gewicht melkwei aan toevoegen (verkrijgbaar bij kaaswinkel)

handjevol verse ananassalie & ijzerkruid

glazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluiten

glazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)

Bereiding

Meng de vlierbloesem-siroop met het water en de melkwei in de bokaal. Voeg de kruiden toe en laat vijf dagen in de afgesloten bokaal staan op kamertemperatuur om te fermenteren. Filter de kruiden eruit en giet over in de glazen fles. Laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan, zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.

Onze partners