Vleesbrochette, gemarineerd in Carlsberg Elephant met salade van boterboontjes

09/06/11 om 08:54 - Bijgewerkt om 08:54

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 lamskoteletten
  • 4 lamsbiefstukjes uit de bil van elk 50g
  • 4 lamsworstjes of merguez
  • 4 plakjes spek (bij voorkeur pancetta)
  • 400g eikenbladsla of rode sla
  • 200g prinsessenboontjes
  • 100g zongedroogde tomaten
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 3 dl vleesfond
  • 1 koffielepel graanmosterd
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • peper en zout

Voor de marinade:

  • 1 fles Elephant-bier van 33 cl
  • 2 dl rode wijn
  • 2 gesnipperde uien
  • 6 geperste teentjes knoflook
  • 5 eetlepels gehakte rozemarijn of verse salie

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Wikkel de biefstukjes in het spek, steek al het vlees op spiesen en leg de brochettes in de marinade. Maak de boontjes schoon en dompel ze in kokend water met een snuifje zout tot ze beetgaar zijn. Koel ze onmiddellijk af onder koud stromend water. Maak een vinaigrette van look, sjalot, azijn, olie en mosterd. Doe de zongedroogde tomaatjes en de boontjes bij de sla en kruid met de vinaigrette.

Haal de brochettes uit de marinade en kook die in tot de helft van het volume. Doe er dan de vleesfond bij en dik in met een eetlepel beurre manié (boter en bloem, half om half). Breng op smaak met peper en zout. Kruid de brochettes met vleeskruiden en gril ze 8 minuten boven een matige gloed. Vergeet niet ze regelmatig om te draaien en laat je maar eens goed gaan met de vuurkruiden. Serveer met de sla en de biersaus.

Tip

Een aardappelgratin smaakt hier heerlijk bij. Snij enkele aardappelen in schijfjes en doe ze in vuurvaste schotel met gesmolten knoflookboter. Kruid met peper, zout en foelie. Overgiet met room en melk (half om half) en zet 45 minuten in de oven op 200°C.

Onze partners