Vlecht van zalm en zeeduivel met gember

10/06/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 700 g zalmfilet
  • 700 g zeeduivelfilet
  • verse gember naar smaak
  • 1 dl witte wijn
  • een scheut cognac
  • 2,5 dl visfumet
  • room (facultatief)
  • 1 lepeltje malse boter
  • 4 takjes venkelkruid
  • 250 g wortelen
  • 250 g snijbonen

Bereidingswijze

Snij de zeeduivel en de zalm in dunne stroken. Vlecht de repen tot vier matjes. Schroei de vis in een zeer warme oven. Bevochtig met fumet en laat de vis verder garen.

Blancheer de snijbonen, verfris ze onder koud water en snij de groente in sliertjes. Snijd ook de wortelen in fijne sliertjes.

Maak een reductie van cognac, witte wijn, fumet en plakjes gember. Zeef de ingekookte saus. Stoof de wortelen in olijfolie en voeg op het laatste moment de snijbonen toe. De groenten kruiden met peper en zout. Klop voor het opdienen klontjes malse boter door de warme saus en controleer de kruiding. Schik de vlechten op warme borden en versier met takjes venkel. Opdienen met saus, groenten en zelfgebakken broodjes of pommes duchesse.

Onze partners