Vlaamse stoverij van varkenswang met kasteelaardappelen

10/06/11 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

Geef je waardering

Vlaamse stoverij van varkenswang met kasteelaardappelen

Ingrediënten

Voor vier:

  • 1 kg schoongemaakte varkenswangen
  • arachideolie
  • kruidentuiltje van 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 peterselie
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 2 sneden peperkoek
  • 1 koffielepel mosterd
  • bruine fond
  • 2 flesjes donker bier
  • 1 kg aardappelen van gelijke grote
  • peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Spoel de wangen schoon, verwijder het vliesje en snij het overtollige vet af. Verhit een scheut olie in een bakpan, kruid de wangen met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten op hoog vuur. Giet het overtollige vet af, blus de warmte met wat bier en breng alles over naar een kookpot.

Verhit wat olie in de bakpan en bak de ui langzaam bruin. Blus de warmte met bier en voeg toe aan het vlees. Voeg de rest van het bier, het kruidentuiltje, de bruine fond en de peperkoek, ingesmeerd met mosterd, toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot de wangen gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat mosterd.

De aardappelen wassen, tonvormig snijden met 6 tot 8 snijvlakken en vervolgens gaar koken of stomen. Schik de varkenswangen en de aardappelen op de warme borden en versier met gehakte peterselie.

Lees meer over:

Onze partners