Vlaams 'fruitcoupke' van de dag

14/06/11 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • vers fruit
  • 1 vruchtensoort uit blik
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 scheut Batida de Coco (facultatief)

Versiering :

  • krokant koekje
  • chocoladehagel of crispy flakes
  • geklopte room (facultatief)

Bereidingswijze

Neem een viertal soorten fruit (aardbeien, roze pompelmoes, banaan enz.) en iets uit blik (ananas, lychee of kriekjes). Snij het fruit in hapklare stukken en verdeel over glazen of kleine diepe borden.

Verwarm de honing in de microgolfoven indien nodig, en lepel de honing over het fruit. Parfumeer de fruitsalade met een scheutje Batida de Coco en zet alles enkele uren in de koelkast. Versier voor het opdienen met een koekje of chocoladehagel of crispyflakes.

Liefhebbers kunnen de fruitsalade verrijken met een toef slagroom.

Lees meer over:

Onze partners