Vitello tonnato

09/06/11 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:56

Geef je waardering

Vitello tonnato

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g kalfsvlees (mag filet zijn, maar liever een wat taaier stuk zoals schouder)
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote wortel
  • 4 uitgelekte ansjovisfilets op olie
  • 2 blikken tonijn van 185 g
  • 1 glas droge witte wijn
  • het sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 2 dl olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • appelkappers

Bereidingswijze

Bind het kalfsvlees op met een vleesnet of keukendraad. Kruid met peper en zout, bak het vlees aan alle kanten bruin in olijfolie. Snijd ui, selderij en wortel grof en doe in een grote pan. Voeg ansjovis, tonijn, witte wijn en citroen toe en zet onder met water. Kruid met peper en zout en breng zacht aan de kook. Laat onafgedekt zacht koken tot bijna al het kookvocht is verdampt. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen in de ijskast.

Haal de tonijnstukken uit de saus en doe in een keukenrobot met een scheut olijfolie en het citroensap. Mix tot een gladde maar dikke saus, terwijl u de rest van de olie straalsgewijs toevoegt.

Snijd het vlees in dunne plakken en leg op borden. Lepel er de tonijnsaus over en werk af met appelkappers. Geef er brood bij.

Lees meer over:

Onze partners