Vissoep voor onverwachte visite

09/06/11 om 08:25 - Bijgewerkt om 08:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

bouillon (1 liter) :

  • koppen van tarbot en zeetong
  • 2 selderstengels
  • 2 preien
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 teentje knoflook
  • de steeltjes van een bosje koriander
  • peper
  • zout
  • water

en verder :

  • 1/2 liter tomatensap
  • 100 g ingevroren filet van zalm
  • 100 g ingevroren filet van tarbot (of andere vis)
  • korianderblaadjes

Bereidingswijze

Een bouillon bereiden van viskoppen, gewassen en versneden groenten, laurierblad, geperste knoflook, korianderstengels, peper, zout en water. Twintig minuten laten trekken en zeven.

De bouillon mengen met tomatensap. Aan de kook brengen en uitgieten in vier kommetjes. De ingevroren filets met een snijmachine in dunne plakjes snijden en deze in de kokend hete bouillon doen. De soep versieren met blaadjes koriander en, indien gewenst, enkele blaadjes basilicum.

Deze vissoep kan eventueel met een rouille worden opgediend.

Lees meer over:

Onze partners