Visravioloni

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

Deeg :

200 g meel van hard graan

200 g gewoon meel

4 eieren

Vulling :

150 g vlees van zeeduivel

150 g vlees van verse zalm

75 g garnalen

dille

2 eierdooiers

zout en peper

een scheutje citroensap

een scheutje room

Kookvocht :

Water

Zout

Selder

Peperkorrels

Citroensap

Tijm

laurier

Saus :

75 g boter

1 scheutje citroen

saffraan (in poeder of draadjes)

Stort het meel op een werkplank en maak een hoopje in fonteinvorm. Breek de eieren boven het midden van de meelfontein, vermeng de eieren beetje bij beetje en kneed het deeg tot het niet meer aan de handen kleeft. Voeg, indien nodig, een weinig meel of water toe. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minimum een half uur rusten. Bestrooi de werkplank en de deegroller met meel, en rol het deeg uit tot 3 mm dikte.

Bereid de vulling. Kook de zeeduivel en de zalm 10 minuten samen in een pan met kokend water, zout, selder, peperkorrels, een schijfje citroen, tijm en laurier. Verwijder de vis, hak het visvlees grof, voeg de garnalen toe, een takje gehakte dille, de eierdooiers, zout, peper, een scheutje citroensap en een scheutje room. Meng de ingrediënten. Snijd twee rechthoekige stukken deeg uit van 50 op 25 cm, etaleer 8 grote koffielepels farce in acht hoopjes op één van de rechthoeken, leg de overgebleven rechthoek over die met vulling en druk voorzichtig vanuit het midden naar de zijkanten, zodat de lucht verwijderd wordt en de deegranden op elkaar plakken. Snijd het geheel in acht vierkantjes en laat die blokjes vijf minuten garen in kokend water. Laat ondertussen de boter smelten en voeg saffraan en citroensap toe. Serveer 2 ravioloni per bord, begiet met saus en versier met dille.

De deegranden kan men met losgeklopt eiwit aan elkaar plakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content