Vispotje met tuinkruiden

10/06/11 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 600 g visfilets naar keuze (zalm, tarbot, kabeljauw, rog)
  • 1 dl witte wijn
  • 2 sjalotten
  • boter of olijfolie
  • tuinkruiden (kervel, peterselie, bieslook)
  • 1/4 l room
  • 100 g gruyère
  • blokjes visbouillon
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 3 takken selder
  • 100 g gepelde garnalen

Bereidingswijze

Water met een blokje visbouillon aan de kook brengen en de vis in dit vocht pocheren. De sjalotjes fijn hakken en stoven in boter of olijfolie. Wortel, prei en selder wassen, klein snijden en in de pan bij de sjalotjes doen. Kort laten stoven en een bouillonblokje en witte wijn toevoegen. De room en de tuinkruiden in de pan doen en het kookvocht laten indikken. Op smaak brengen met peper en zout. Indien gewenst kan men de saus binden met een roux van bloem en boter.

De gepocheerde vis laten uitlekken en op warme borden leggen. Bestrooien met garnalen en de saus met de versneden groenten over de vis gieten. Bestrooien met gruyère, versieren met peterselie en opdienen met tagliatelle of stokbrood.

Lees meer over:

Onze partners