Vismoes met kervelsaus

10/06/11 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes :

  • 600 g visfilets (kabeljauw, zeeduivel of griet)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 4 eiwitten
  • 1 soeplepel kervelpluksels
  • 6 dl room

Versiering :

  • reepjes gerookte zalm
  • kervelpluksels
  • zalmeitjes
  • 6 fleurons van bladerdeeg (facultatief)

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200° C. De filets in de blender van een mixer vermalen en met behulp van een spatel mengen met 2 dl room, 4 stijfgeklopte eiwitten, peper, zout en nootmuskaat. Het is belangrijk dat de ingrediënten koud zijn. De vismoes verdelen over ingeboterde soufflépotjes en in een braadpan plaatsen. De braadslede met heet water vullen zodat de potjes voor drievierde onder staan. De braadpan in de oven zetten en de moes 25 minuten au bain marie laten gaar worden.

De saus bereiden door 4 dl room met kervelpluksels, peper en zout op te warmen. De saus over zes borden verdelen, de vormen op de borden omdraaien en verwijderen. De moes versieren met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, kervelpluksels en fleurons van bladerdeeg.

Lees meer over:

Onze partners