Vinaigrette van gepocheerd ei met kappertjes, tempura van salie en tapenade

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 babyrogvleugels, schoongemaakt en zonder graten

4 roosjes broccoli

4 roosjes bloemkool

boontjes

sluimerwten

4 repen wortel

1 artisjok

tuinbonen

4 witte of groene asperges

4 repen courgette

raketsla, rode sla

8 saliebladeren

zwarte tapenade

Vinaigrette:

2 eieren

kappertjes

pijpui, boter

cayennepeper

citroensap

Tempuradeeg:

1 el bakpoeder

1 el maïzena

2 el bloem

Afwerking:

olijfolie extra vierge

balsamicoazijn

grana padano

uiringen

basilicum

geroosterde pijnboompitten

gekonfijte tomaten

Meng de ingrediënten voor het tempuradeeg met water tot een beslag zo dik als room. Kook alle groenten apart in water met zeezout. Hou ze

krokant. Laat de rogvleugel zo’n vijf minuten rusten in een ovenschaal met olijfolie. Bak hem 6 à 8 minuten in de pan. Bestrijk 4 saliebladeren met

tapenade en bedek met een ander salieblad. Haal door het tempuradeeg en frituur 45 seconden tot ze gesouffleerd en goudbruin zijn. Hou warm.

Vinaigrette: breng water met een scheutje azijn aan de kook. Laat de eitjes er met behulp van een koffietas voorzichtig inglijden en pocheer 1,5

minuut. Haal de eieren uit, roer fijn in een pannetje en bind met een klontje boter en braadvocht van de rog. Voeg citroensap, zout, cayenne, pijpui en

kappertjes toe. Breng de groenten op smaak met olijfolie en balasamico, zeezout en peper. Schik de sla en de groenten naast de rog op het bord en versier met basilicum, tempura van salie, uiringen, grana padano, gekonfijte tomaten en pijnboompitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content