Vijgentaartjes met ricotta en mascarpone

10/06/11 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 pak bladerdeeg met boter
  • 125 g ricotta
  • 125 g mascarpone
  • 4 el acaciahoning
  • 2 eierdooiers
  • raspsel van Â1/2 sinaasappel
  • 4 dikke vijgen

Afwerking:

  • acaciahoning
  • oranjebloesemwater

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200°C. Snij vier cirkels van 12 cm uit het bladerdeeg en bekleed er vier taartvormpjes van 10 cm mee. Prik gaatjes in het deeg en leg er bakpapier over. Voeg bakbonen toe en zet de vormpjes 15 minuten in de oven. Meng intussen de ricotta, mascarpone, honing, eierdooiers en sinaasappelraspsel. Snij de vijgen in 8 partjes. Verdeel het kaasmengsel over de taartvormpjes. Beleg de kaas met de vijgen en zet de taartjes 15 minuten in de oven. Laat de taartjes 15 minuten rusten alvorens ze uit de vorm te halen. Besprenkel ze vlak voor het opdienen met het oranjebloesemwater en de honing.

Lees meer over:

Onze partners