Vijgentaartjes met ricotta en mascarpone

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Vijgentaartjes zijn super easy en snel te maken. Je giet een kaasmengsel in bladerdeegvormpjes, belegt ze met vijgen en zet de taartjes een kwartiertje in de oven. Het resultaat is verbluffend.

Voor 4 personen

1 pak bladerdeeg met boter

125 g ricotta

125 g mascarpone

4 el acaciahoning

2 eierdooiers

raspsel van 1/2 sinaasappel

4 dikke vijgen

Afwerking:

acaciahoning

oranjebloesemwater

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd vier cirkels van 12 cm uit het bladerdeeg en bekleed er vier taartvormpjes van 10 cm mee. Prik gaatjes in het deeg en leg er bakpapier over. Voeg bakbonen toe en zet de vormpjes 15 minuten in de oven.

2. Meng intussen de ricotta, mascarpone, honing, eierdooiers en sinaasappelraspsel. Snijd de vijgen in 8 partjes. Verdeel het kaasmengsel over de taartvormpjes. Beleg de kaas met de vijgen en zet de taartjes 15 minuten in de oven.

3. Laat de taartjes 15 minuten rusten alvorens ze uit de vorm te halen. Besprenkel ze vlak voor het opdienen met het oranjebloesemwater en de honing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content