Vijgengratin

09/06/11 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:11

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 mooie, verse vijgen
  • 5 cl sinaasappelsap
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 15 cl verse room
  • 2 koffielepels likeur (vb. Grand Marnier)
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 4 bolletjes vanilleijs
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor.Vet een vuurvaste schotel in met een beetje boter. Kook het sinaasappelsap samen met een zakje vanillesuiker in tot een dikke siroop. Deglaceer met de room en de likeur. Roer goed door. Snijd de vijgen kruiselings in en zorg er daarbij voor dat de 4 partjes onderaan aan mekaar blijven zitten. Spreid de vijgen open en schik ze in een gratineerschotel. Bestrooi de binnenkant van de vruchten met de rest van de vanillesuiker, verdeel de sinaasappelcrème erover en bestrooi met kaneel. Zet de schotel 3 minuten onder de hete grill tot de crème goudbruin kleurt. Serveer met een bolletje ijs op elke vijg.

Tip: geef er Bosto Choco Tartinettes met Melkchocolade bij.

Lees meer over:

Onze partners