Vijgengratin

  • Moeilijkheid

4 mooie, verse vijgen

5 cl sinaasappelsap

2 zakjes vanillesuiker

15 cl verse room

2 koffielepels likeur (vb. Grand Marnier)

1 koffielepel kaneelpoeder

4 bolletjes vanilleijs

boter om in te vetten

Verwarm de grill voor.Vet een vuurvaste schotel in met een beetje boter. Kook het sinaasappelsap samen met een zakje vanillesuiker in tot een dikke siroop. Deglaceer met de room en de likeur. Roer goed door. Snijd de vijgen kruiselings in en zorg er daarbij voor dat de 4 partjes onderaan aan mekaar blijven zitten. Spreid de vijgen open en schik ze in een gratineerschotel. Bestrooi de binnenkant van de vruchten met de rest van de vanillesuiker, verdeel de sinaasappelcrème erover en bestrooi met kaneel. Zet de schotel 3 minuten onder de hete grill tot de crème goudbruin kleurt. Serveer met een bolletje ijs op elke vijg.

Tip: geef er Bosto Choco Tartinettes met Melkchocolade bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content