Viergroententian

10/06/11 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 grote uien
  • 2 aubergines
  • 4 tomaten
  • 4 courgettes
  • 2 à 3 takjes tijm
  • 2 à 3 laurierblaadjes
  • 6 lookteentjes

Bereidingswijze

Hak de uien en laat ze gedurende 5 à 6 minuten zachtjes verglazen in olijfolie, samen met een in twee gesneden lookteentje. Kruid met tijm of tijmbloempjes, zout en peper. Laat uitlekken. Snij de aubergines, de courgettes en de tomaten in schijven van 6 tot 7 mm dik. Bekleed de bodem van de tian met de uien. Stapel daarbovenop de groenten in rijen: 1 rij courgetteschijven, 1 rij tomaat, 1 rij aubergine. Druk goed aan. Werk het geheel af met enkele teentjes look, tijmbloempjes, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper; Dek af met aluminiumfolie. Bak 40 minuten in de oven op 180-200°C.

Onze partners