Victoriabaars met tomaatjes uit de oven

  • Moeilijkheid

Victoriabaars is een stevige en heel smakelijke zoetwatervis. In een handomdraai maak je er dit heerlijk simpel ovengerecht van.

Voor 4 personen

  • 800 g victoriabaars
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 2 dl tomatenpassata
  • tijm
  • peper en kruidenzout
  • 6 el goede olijfolie

Bereiding

1. Snijd de vis in vier stukken en leg deze in een ovenschaal. Kruid met peper en kruidenzout. Snijd de gepelde teentjes knoflook fijn en de ui in ringen en verdeel de twee over de stukken vis. Snijd de tomaten in plakken van een halve centimeter dik en leg deze boven op de vis met ui en knoflook.

2. Lepel de tomatenpassata over de tomaten en kruid met peper en tijm. Giet de olijfolie uit over de passata en zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

3. Serveer de vis met aardappelpuree of pasta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content