Verwarmende stoofschotel met kip & aardappel

04/02/16 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

De pittige chilipepers en sesamolie vormen in combinatie met de stevige aardappels een perfect gerecht voor koude, winterse avonden. Dit eenpansgerecht is simpel te bereiden, dus het is misschien handig om het recept op te nemen in je doordeweekse kookrepertoire. Gebruik, als je niet van pikant houdt, eventueel iets minder chilipasta en peperpoeder.

Verwarmende stoofschotel met kip & aardappel

© Onze Koreaanse keuken

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 theel. plantaardige olie
  • 800 gr kipkarbonades en drumsticks
  • 21/2 eetl. Koreaanse chilipasta
  • 3 eetl. Koreaans peperpoeder
  • 21/2 eetl. sojasaus
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. honing
  • 3 middelgrote aardappels, geschild, in stukken
  • 2 kleine uien, in parten
  • 1 wortel, geschild, in grote stukken
  • 1 groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 eetl. geroosterdesesamolie
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 2 theel. geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een grote pan met een zware bodem. Voeg de kipdelen toe zodra de olie heet is en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin. Giet eventueel overtollig vet voorzichtig uit de pan.

Meng de chilipasta, het peperpoeder, de sojasaus, de knoflook en de honing in een kom. Voeg dit mengsel met 400 milliliter water toe aan de kip in de pan. Roer goed en doe de deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de aardappel, de ui, de wortel en het grootste gedeelte van de chilipepers erbij. Breng het geheel weer aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 20-25 minuten pruttelen tot je met een scherp mes zonder veel moeite door de aardappel en de wortel kunt snijden. Roer de sesamolie erdoor en laat de stoofschotel nog 1 minuut koken.

Schep de stoofschotel voor het serveren in kommen en strooi de rest van de chilipeper, de lente-ui en de sesamzaadjes erover.

Uit: Onze Koreaanse keuken, Jordan Bourke & Rejina Pyo (LM Books, 24,99 euro)

Onze partners