Verse zeekreeft gesauteerd met gember (recept Ming Dynasty)

09/06/11 om 09:12 - Bijgewerkt om 09:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 zeekreeften van 500 gram
  • 3 gram zout
  • 70 gram suiker
  • 50 gram tomatenpuree
  • 0,4 dl Chinese rijstwijn of witte wijn
  • 5 dl kippenbouillon
  • 0,4 dl arachideolie
  • 60 gram verse gember, in kleine sneden (4x2 cm)
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 4 el aardappelmeel
  • 40 gram pijpui, in stukken (4 cm lang)

Bereidingswijze

Bereid de saus: neem een kom en voeg zout, suiker, tomatenpuree, rijstwijn en kippenbouillon toe. Snij de kreeften middendoor, verwijder de ingewanden en spoel de lichamen onder de kraan. Snij de kreeften in stukken. Verwarm het vet in een frituur tot 180°C en frituur de stukken gedurende 1,5 minuut. Laat ze uitlekken. Verwarm de olie in de wok, voeg gember en knoflook toe en laat alles 1 minuut bakken. Voeg de saus toe, breng aan de kook, en doe de stukken zeekreeft bij de saus. Laat de kreeft koken tot de saus gedeeltelijk is ingekookt. Dik met aardappelmeel. Voeg de pijpui toe, roer alles nog 20 seconden op het vuur om en serveer.

Onze partners