Verse truffelsalade 'Stephanie'

09/06/11 om 17:32 - Bijgewerkt om 17:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 160 g zwarte of witte truffels, in plakjes gesneden 300 g geschilde aardperen (topinamboer) in plakjes gesneden
  • 400 g eekhoorntjesbrood, in lamellen gesneden (of een mengeling van bospaddestoelen)
  • 200 g ijsbergsla, in reepjes gesneden
  • 12 radijsjes, in fijne plakjes gesneden
  • 16 eikenbladblaren
  • 32 blaadjes jonge raketsla
  • 16 soeplepels olijfolie van superieure kwaliteit
  • 50 g parmezaankaas, fijngesneden
  • 4 koffielepels witte-truffelolie
  • grof zeezout en peper van de molen

Bereidingswijze

De salades schoonmaken, wassen en drogen. De eikenbladblaren op de borden afwisselen met raketsla. De ijsbergsla in het midden leggen. Bestrooien met plakjes radijs. De paddestoelen en vervolgens de aardperen bakken in een pan met olie. Warm op de salade leggen en versieren met parmezaankaas en truffel. Kruiden naar smaak met olijfolie, peper van de molen en zout. Onmiddellijk opdienen met warm brood en een goed glas Chardonnay.

Onze partners