Verse haring met spekjes in papillot

10/06/11 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 mooie volle haringen (bij voorkeur met hom)
  • 6 sjalotten
  • 125 g boter
  • peper uit de molen
  • 1 kg gare aardappelen in de schil
  • 300 g gerookt spek, in, dobbelsteentjes
  • tijmbloempjes

Bereidingswijze

Maak de haringen schoon en was ze, maar laat de hom zitten. Haal ze door de bloem en bak enkele seconden aan alle kanten in de pan. Kruid met peper en zout. Sauteer de spekjes in boter samen met wat gehakte sjalot en bestrooi met tijmbloempjes of verse tijm. Beboter een papillot, leg er een haring op. Leg rondom de haring schijven aardappel. Hak de sjalotten fijn en schep ze op de aardappelen. Schep daar de spekjes bovenop. Eindig met een klontje boter, peper en zout. Sluit de papillot en bak 10 minuten in een zeer hete oven.

Onze partners