Verrassingstaart

  • Moeilijkheid

Nodig voor acht :

230 g kruimeldeeg

10 repen fondantchocolade

3 eieren

1/2 l melk

2 dl room

4 eetlepels griessuiker

1 zakje vanillesuiker

1 blik peren op suikersiroop

Rol het kruimeldeeg uit op ingeboterd bakpapier. Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm met hoge randen (de vorm moet helemaal met deeg bekleed zijn). Het overtollige deeg verwijderen. Maak met een vork gaatjes in de deegbodem. De chocolade met een weinig water al roerende smelten. De peren uit het blik halen en laten uitlekken. Breek de eieren boven een kom, voeg griessuiker, vanillesuiker, melk en room toe en klop alles stevig door elkaar. Verwarm de oven tot 200. Bedek de taartbodem met de gesmolten chocolade. Snijd de peren in plakjes en leg deze op de gesmolten chocolade. Giet heteierbeslag over de peren en plaats de taartvorm 40 minuten in de oven. De taart lauw opdienen.

Kruimeldeeg wordt gemaakt door 150 g bloem en 75 g boter tot kruimels te wrijven. In de kruimelmassa maakt men een gaatje waarin 0,75 dl water en een snuifje zout, of 30 g basterdsuiker wordt gedaan. De grondstoffen snel tot een homogeen deeg kneden en dit enkele uren in een vochtige doek in de koelkast laten rusten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content