Verrassingskegel met gerookte zalm en heilbot

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

2 grote sneden gerookte zalm

2 grote sneden gerookte heilbot

2 grote venkelknollen

2 stengels prei

1 scheutje Pernod

50 g bakboter

olijfolie

dille

2 dl visbouillon

een scheut melk

1 dl room

De venkel en de prei schoonmaken, fijnsnijden en stoven in boter en olijfolie. Na 15 minuten stoven zijn de groenten zacht en komt er een eetlepel Pernod bij. Alles door elkaar roeren en kort laten sudderen, zodat de alcohol kan verdampen. Per portie een viertal soeplepels groenten in een puntzeef gieten en aandrukken. Het vocht opvangen en warm houden. De puntzeef omkeren op grote borden, zodat er vier groentekegels ontstaan. De groentejus aanlengen met visbouillon, een scheutje melk en room. Kruiden met peper en zout. De saus inkoken tot de gewenste dikte en, juist voor het opdienen, van het vuur af opkloppen met klontjes malse boter. De warm gehouden groentekegels ondertussen afwisselend met gerookte zalm en gerookte heilbot bekleden. Rond iedere kegel een weinig saus gieten en afwerken met een takje dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content