Verrassingsaardappel

09/06/11 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 mooie aardappelen
  • 100 g boter
  • 3 el verse room
  • 3 el gehakte bieslook
  • 4 eieren
  • zeezout
  • peper
  • alcoholazijn

Bereidingswijze

Kies aardappelen die even groot zijn. Was ze en droog ze af. Prik erin met een vork om te beletten dat ze openbarsten. Laat de aardappelen garen in een matig warme oven (180°C) gedurende 30-40 minuten. Draai ze elke tien minuten om. Breng tegen het einde van de gaartijd 2 liter water met wat azijn aan de kook. Snij de topjes van de aardappelen en leg ze opzij. Hol de aardappelen uit en doe de pulp in een slakom. Strooi zout in de uitgeholde aardappelen. Plet de warme pulp met een vork tot puree en meng er boter en room onder. Voeg er bieslook bij. Bedek met aluminiumfolie om warm te houden. Breek de eieren één voor één in een kommetje en laat ze voorzichtig in het kokende water glijden. Pocheer ze gedurende 3 minuten. Haal ze uit het water met een schuimspaan. Vul de aardappelen voor de helft met puree. Leg daarbovenop het dekseltje. Zet de aardappelen nog 4-5 minuten in de oven en dien onmiddellijk op. Kan dienen als stevig voorgerecht of als gerecht op zich. Het snuifje bieslook erbij vraagt om een witte wijn. Een loirewijn, bijvoorbeeld.

Lees meer over:

Onze partners