Verrassingsaardappel met tuinbonen en bloemen van mergpompoen

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

4 grote, nieuwe aardappelen

4 mini-mergpompoenen met bloem

15 tuinbonen

2 jonge raapjes

12 jonge uitjes

1 wortel

150 g jonge erwten

2 schorseneren

2 eieren

1 citroen

150 g boter

4 soeplepels zure room

1 bundel bieslook

peper en zout

Schil de aardappelen en kook de groenten beetgaar. Haal de aardappelen met een lepeltje leeg en meng het kruim met 2 lepels zure room, peper, zout en versnipperde bieslook. Vul de aardappelen terug op. Snijd de raapjes tot halve maantjes en kook ze samen met de jonge erwten, jonge uitjes en de tuinbonen gaar. Schil de wortel en was de schorseneren. Snijd ze in lange repen van 1 mm dik. Frituur de schorseneren mooi bruin. Vul de bloemen met een deel van de groentemengeling en zet ze samen met de aardappelen 4 minuten in een beboterde schotel in een oven van 170° C. Klop de eierdooiers met het sap van een citroen tot een schuimende massa en klop de gesmolten boter en 2 lepels zure room door het schuim. Stoof de resterende groenten in boter. Giet de saus uit over de bordspiegels. Vul de aardappel rijkelijk met reepjes schorseneren en wortelslierten. Schik de aardappel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content