Verrassende snoeptaart

09/06/11 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 klein blikje ananasschijven
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 doos spritskoekjes
  • 500 g magere plattekaas
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eiwitten
  • 20 cl room
  • sap van 1 citroen

snoep: eetpapier, rode veters, aardbeimatten, lolliesÂ...

Bereidingswijze

Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap. Zet de ananas in de koelkast: die hebben we morgen nodig. Doe het ananassap in een pannetje en breek de gelatineblaadjes erin.Warm al roerend op tot de gelatine opgelost is en laat dan afkoelen. Schep de plattekaas in een kom en roer de suiker, het citroen- en het ananassap erdoor. Beleg een ronde springvorm met de spritskoekjes. Giet de plattekaas erover en laat alles (liefst een nacht) opstijven in de koelkast. Maak de ring van de vorm los en begin de taart te versieren. Daar gebruiken we de ananas voor, maar ook lekker veel snoep. Rondom de taart "plakken"we een rand eetpapier, bovenop komen de ananasringen, snoepslingers en lolliesÂ...

DRANKTIP: Al dat zoets spoelen we door met limonade.

Lees meer over:

Onze partners