Verloren brood met mascarpone en perzikensaus

08/05/14 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

Geef je waardering

Verloren brood met mascarpone en perzikensaus

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 perziken
  • water
  • 50 g boter
  • 75 g suiker
  • nootmuskaat
  • 2 kaneelstokken
  • 4 el mascarpone
  • de fijngeraspte zeste van 2 citroenen
  • 3 el suiker
  • 8 dikke sneden witbrood (ongeveer 1,5 cm dik)
  • melk
  • 3 losgeklopte eieren
  • boter

Bereidingswijze

Snij perziken in kleine stukken en doe met een scheut water, de boter en de suiker in een pan. Kruid met nootmuskaat en voeg de kaneelstokken toe. Laat gedurende 35 min stoven. Verwijder de kaneel en mix tot een dikke saus.

Meng de mascarpone met de citroenzeste en de suiker. Smeer op de sneden witbrood. Maak "boterhammen": kleef telkens twee sneden brood met de mascarponecrème binnenin tegen elkaar. Dompel eerst onder in de melk en daarna in de losgeklopte eieren en bak goudbruin in boter. Snij in driehoeken en serveer met de perzikensaus.

Onze partners