Verloren brood met mascarpone en perzikensaus

2467795

Voor 4:

Verloren brood met mascarpone en perzikensaus

Voor 4:

3 perziken

water

50 g boter

75 g suiker

nootmuskaat

2 kaneelstokken

4 el mascarpone

de fijngeraspte zeste van 2 citroenen

3 el suiker

8 dikke sneden witbrood (ongeveer 1,5 cm dik)

melk

3 losgeklopte eieren

boter

Snij perziken in kleine stukken en doe met een scheut water, de boter en de suiker in een pan. Kruid met nootmuskaat en voeg de kaneelstokken toe. Laat gedurende 35 min stoven. Verwijder de kaneel en mix tot een dikke saus.

Meng de mascarpone met de citroenzeste en de suiker. Smeer op de sneden witbrood. Maak “boterhammen”: kleef telkens twee sneden brood met de mascarponecrème binnenin tegen elkaar. Dompel eerst onder in de melk en daarna in de losgeklopte eieren en bak goudbruin in boter. Snij in driehoeken en serveer met de perzikensaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content