Velouté van pastinaak met duif

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 duiven
  • boter
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 preiwit
  • 1 wortel
  • 1,5 l water
  • 1 ui
  • 4 peterseliestengels
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tak tijm
  • 1 blad laurier
  • 5 dikke pastinaken
  • garam masala
  • amontillado sherry
Bereiding
  1. Snij de duivenborsten van de karkassen, hou apart. Fruit de karkassen in boter, bevochtig met wijn. Voeg fijngehakte sjalot, bleekselderij, prei en wortel toe, laat meefruiten.
  2. Voeg water toe, ui, peterselie, rozemarijn, tijm en laurier. Laat 3 uur pruttelen, zeef.
  3. Snij pastinaak fijn, stoof in boter, garam massala, zout. Voeg fond toe, kook gaar. Draai door roerzeef.
  4. Bak het vlees in boter, trek in slierten en verdeel over de velouté van pastinaak. Kruid met peper, zout en sherry.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content