Velouté van pastinaak met duif
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor 4 personen
- 2 duiven
- boter
- 1 glas droge witte wijn
- 2 sjalotten
- 1 stengel bleekselderij
- 1/2 preiwit
- 1 wortel
- 1,5 l water
- 1 ui
- 4 peterseliestengels
- 1 tak rozemarijn
- 1 tak tijm
- 1 blad laurier
- 5 dikke pastinaken
- garam masala
- amontillado sherry
Bereiding
- Snij de duivenborsten van de karkassen, hou apart. Fruit de karkassen in boter, bevochtig met wijn. Voeg fijngehakte sjalot, bleekselderij, prei en wortel toe, laat meefruiten.
- Voeg water toe, ui, peterselie, rozemarijn, tijm en laurier. Laat 3 uur pruttelen, zeef.
- Snij pastinaak fijn, stoof in boter, garam massala, zout. Voeg fond toe, kook gaar. Draai door roerzeef.
- Bak het vlees in boter, trek in slierten en verdeel over de velouté van pastinaak. Kruid met peper, zout en sherry.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier