Vegetarische parmentier met ratatouille en paddestoelen

© Getty

Voor 4 personen
  • 200 g rode en gele paprika
  • 4 droogtomaten
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 150 g paddestoelen (bv. shiitakes)
  • tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 busje saffraan
  • olijfolie
  • zout en peper
Voor de aardappelpuree
  • 6 aardappels
  • een scheut olijfolie
  • 1 dl room
  • zout en zwarte peper
Bereiding
  1. Schil de aardappels, snij ze in stukken, kook ze net gaar in gezouten water, giet het kookvocht af en laat dampen. Plet, stamp of pureer de aardappels, kruid met peper en zout en meng met olijfolie en room. Verwijder indien gewenst de schil van de paprika (laat hem daarvoor eerst kleuren in een hete oven).
  2. Snij de paprika, ui, courgette in stukken en stoof in olijfolie. Voeg een teentje geperste knoflook toe en kruid met tijm, saffraan, peper en zout. Stoof de groenten niet helemaal mals. Snij de shiitakes in stukken en stoof met een geperst teentje knoflook enkele minuten in olijfolie. Voeg peper en zout toe.
  3. Smeer een ovenvorm in met vet. Breng een laag ratatouille aan, vervolgens een dunne laag aardappelpuree, een laag shii-takes, de rest van de aardappelpuree en bestrooi indien gewenst met paneermeel. Zet de vegetarische parmentier 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content