Vegetarische moqueca

25/01/18 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Gerecht van Gastromotiva (Braziliaanse non-profitorganisatie).

Vegetarische moqueca

© Emanuele Colombo

Geef je waardering

Bereidingswijze

Benodigdheden voor 6 personen

  • 3 el + 1 tl palmolie (dendê)
  • 1 ui, in ringen
  • 1 rode paprika, in middelgrote vierkantjes
  • 1 gele paprika, in middelgrote vierkantjes
  • 1 groene paprika, in middelgrote vierkantjes
  • 2 tomaten, in plakjes, de zaadjes apart
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 aubergine, in middelgrote blokjes
  • 500 ml kokosmelk
  • zout
  • 50 g gehakte peterselie
  • 1 malagueta- of habaneropeper, fijngehakt
  • sap van 1 limoen

Verhit de palmolie in een middelgrote koekenpan op laag vuur, bak de uienringen ca. 6 minuten, tot ze glazig zijn. Doe de stukjes paprika erbij, bak ze 2 minuten mee. Voeg de plakjes tomaat, courgette, aubergine en de kokosmelk toe, laat 10 minuten pruttelen, strooi er een snuifje zout bij. Leg een deksel op de pan, laat de groenten nog een 5-tal minuten pruttelen tot ze lekker zacht zijn. Roer de peterselie, de pepertjes en het limoensap erdoor, proef een hapje en kruid indien nodig bij met een snuifje zout. Serveer de moqueca in soepkommen.

(Massimo Bottura)

Onze partners