Vegetarische kaastaartjes

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Voor de taartjes :

2550 g Anco Patisseriebloem – 150 g ijkoude boter

1 dl water – zout – extra bloem voor het werkvlak

Voor de vulling :

200 g gemengde harde en/of halfzachte kaas (Gruyère, Gouda, Emmenthal, Parmezaan, Roquefort,…)

3 eieren – 3 dl melk – peper – vetstof voor vormpjes

Zeef de bloem met een snuifje zout.Verdeel de boter in blokjes, meng ze onder de bloem, voeg er het water bij en kneed tot een homogeen deeg. Kneed niet te lang, het deeg mag niet echt elastisch worden. Zet de deegbal afgedekt een uur koel weg. Kneed niet meer door maar rol meteen uit op een met bloem bestoven werkvlak. Verwarm de oven voor op 200°C.Verdeel het deeg over kleine, licht ingevette bakvormpjes.Verdeel er de verkruimelde of grof gemalen kaas over: ofwel één kaassoort per taartje ofwel een mengeling van verschillende kazen. Klop de eieren los met de melk en versgemalen peper. Giet over de kaas. Bak 5 min. in de oven. Zet de oventemperatuur op 175°C en laat nog 10 min. bakken.

Ideaal om restjes van een kaastafel te verwerken!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content